måndag 10 augusti 2009

Hemma igen

Nu är jag tillbaka igen! Har ju varit på skogsträningen i Orsa som vi arrangerade genom SGSK. Vi har haft en superhelg tillsammans i stugan med god mat, gott sällskap och en massa hundsnack. Tyvärr så lyste fåglarna med sin frånvaro under helgen, fast vi såg många tecken att de finns därute. Det blev inte många fågelsituationer att snacka om, men med tanke på vad vi har haft för väder är det inte så konstigt. Strålande sol och en temperatur som var över 25 grader gör att det blir svårt för våra unghundar som inte har så stor erfarenhet. Bättre var det dock på söndagen för då tittade solen bara fram under förmiddagen.

Hur gick det då för mig och Darling? Ja, vad skall jag säga. Jag kan sammanfatta det hela med att säga att jag har en pärla:- Men tyvärr så fick hon aldrig chansen att hitta fågel, vilket är så synd för det enda som hon behöver nu är just fågel. Men en stöt blev det på en singelripa som hon respekterade galant! Hon hade aldrig chansen att känna den eftersom den var en nyslagen fågel som vi hade stött tidigare under dagen. Men Darling får fler chanser, för nu kan ju vi åka till skogen och träna när vi vill!

Underbart att vara ute i skogen igen


Härligt att beskåda min underbara Darling


Aska´s valp B Zigge har också "premiärat" i skogen och det gick superbra! Han har ingen erfarehet av jakt, men söket och jaktlusten finns så nu skall vi bara se till att han får mer erfarenhet. Hans husse, Lasse var såld . - Det här var skitkul, sa han nöjd när vi gick tillbaka till bilarna igår eftermiddag....


Zigge njuter av friheten i skogen

Inga kommentarer: