Premiär i Dalom

Jag (Jocke) & Darling hade vår premiär på "vår" jaktmark i Orsa Finnmark. Det är första året som vi får tillgå dessa marker och då är man spänd av förväntan inför årets premiär. Vi åkte upp på måndagskvällen till stugan som vi sov över i. Min vän Thomas var också med och han startade upp med att bjuda på en utsökt middag som bestod av fjolårets ripa & tjäder och till det serverades det kantarellsås. Behöver jag säga att det var fantastiskt gott?

Premiärdagen var varm. Solen gassade och man hade väl önskat mer vind. Tur i alla fall att jag hade finnmarkens bästa markledare med mig som kunde peka ut de "rätta" ställena där det brukar finnas fågel. Darling jobbade bra. Hon har ju inte så stor erfarenhet av skogen men jag är supernöjd med hennes prestation. Under ett tillfälle så stöter hon en ripa men blir på kommando sittandes i händelsernas centrum. Vi lugnade oss en stund och satte oss för att fika. Vi startar upp igen och tar ny vind och vips, ställer sig Darling i ett stramt och klockrent stånd. Jag skickar på och Thomas skjuter Darlings första ripa! Thomas hund Jazza fick också vara med och "smaka" på årets första ripa.

Andra jaktdagen blev regnig och ganska så fågellös. Det enda som hände för Darlings del var en stöt i tät ungskog, men hon respekterade pipan och satt och väntade på mig när jag kom fram till henne. Med mig denna hade jag min vän Fredrik och hans trevliga pointrar, Bia och Milton. Bia hade ett fint stånd på en nyslagen ripa som hon skötte perfekt som Fredrik fick fälla. Mot eftermiddagen bröt vi jakten för att fara hemöver igen. Regnet blev intensivare och hundarna blev ganska trötta, så det kändes skönt att åka hem igen nöjd och glad. Och det bästa är att man kan åka tillbaka närsomhelst.

Valparna har nu blivit 7 veckor och är leveransklara från och med tisdag i nästa vecka. Tiden har gått fort och de har blivit små hundar som verkligen behöver komma till sina nya hem där de kan få all uppmärksamhet. 

Glavaris B Zazza har också varit ute på premiär och matte ringde stolt och berättade att husse skjutit en tjäderhöna för henne. Perfekt stånd, kanon resning och hyffsat lugn i flog. Matte Anette hälsar att Zazza har en enorm fågelnäsa och ett fast fint stånd. Skall bli roligt att se henne längre fram i höst:-)

Mountaineer´s Della (syster till Dollar - vår C-kull) har tagit en 1 AK i Norska Holtjö. Hon blev därmed SUCH! Grattis Anna! I Dollars kull är det nu tre hundar som har SUCH som titel. Dakota (som tyvärr har gått bort), Dollar & Della.

 

Etiketter: jakt

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter