Skogsträning

I helgen som var den 7-9 augusti anordnade vi en skogsträning i Svenska Gordonsetterklubbens regi. Hela 12 Gordonsettrar var anmälda till träningen, vilket kändes jätteroligt.

 

Tyvärr så fick vi tacka nej till en del övriga raser som gärna hade velat komma till oss på träning.

Vi hade som vanligt en supertrevlig helg tillsammans med god mat och gott sällskap i de svartas lag. Tyvärr så gjorde helgens väder inte det lätt för våra unghundar som var ute denna helg. Varmt väder och fågel som inte luktade. Men jag har sett trevliga hundar som gjorde det bästa av situationen.

Med på träningen hade vi vår valp B Mr Zigge (Aska + Frost) som visade att han är född till en jägare. Man kan säga att det var premiär för både husse, Lasse och Zigge i skogen tillsammans. Zigge har ett naturligt fint jaktsök och näsa för fågel. Nu gäller det bara att jobba vidare på kontakten. Men både husse och hund såg lyckliga ut efter helgens träning.

Darling hade också höstpremiär och bevisade att hon är en riktig pärla (som intruktören kallade henne). Hon visade att söket, revieringen och samarbetet är på topp. Man blir lycklig av att se henne i skogen. Tyvärr hade hon ingen mer situation på fågel än en stöt på nyslagen singelripa, som hon respekterade galant. Vi kommer nu träna och jaga i skogen här hemma, så får vi se om det blir någon start till hösten. Men både jag och Darling var lyckliga och trötta efter en härlig helg "på" skogen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter