måndag 20 juli 2009

Segt..ghaaaa

Världens segaste dag är till ända... på jobbet händer inte mycket så här års när det är semestertider. Vi går om varandra på jobbet och håller öppet hela sommaren, så att kunderna kan få vår service ändå. Men det märks verkligen att det är semestertider för det är sååå lugnt...
Var tvungen att ta med mig Darling på en löptur nu på kvällskvisten för att få röra på kroppen lite, det blev en runda på ca 4.5 km inte så långt men väldigt skönt! Skulle jag inte tagit mig ut blir man ju dubbelt så trött när man bara sitter och gör ingenting (nästan).

Det märks också att Darling har fått igång sin kondis igen, hon har massor av energi som hon gladeligen gör av med tillsammans med mig. Men ibland kan de skrämma slag på en... som häromdagen när vi cyklade till "sandtaget". (Ett perfekt ställe där vi brukar släppa hundarna så de får springa på sanddynorna upp och ner. Jag lovar att jag skall ta med mig kameran någon dag så får ni se vilket perfekt ställe det är. )

Släpper henne ca 5 minuter, kallar in så hon får "hämta andan" och för att träna lite ledarkap på inkallningssignal. Vilar 5 minuter och släpper igen... hade väl gjort så några gånger när jag släppte henne sista gången. Stod och väntade en stund och tillslut visslade jag på henne för jag tyckte hon tog lite tid på sig... började faktiskt bli lite småsur.. hm, hon kommer säkert snart tänkte jag för mig själv.

Det gick en liten stund och så kommer hon... jag sa ingenting för jag var ju ändå glad att hon dök upp. Darling kände på sig att jag var sur, så hon blev lite lågmäld när hon kom in.. Sa åt henne att "gå sidan" och så fortsatte jag gå mot cykeln, men när jag tittar på Darling ser hon helt slut ut.. svansen bara hängde (hon som alltid har en viftande svans) och hon flåsade som en tok! HJÄLP, tänkte jag för mig själv, nu kollapsar hon snart eller så får hon magomvridning... tankarna bara far iväg. Men det var ingen fara. Hon tog nog bara ut sig lite extra när hon tog sin lite för långa vända.

Och jag är så nojig när det gäller sådant, jag vill ha full koll och när jag inte har det blir jag lite orolig. Hundarna kan ju lätt springa för mycket om de har viljan och kan lätt glömma av att "känna efter". Jag är också noga med att inte ta ut dem innan de har hunnit bygga upp en bra grundkondis för ändamålet, då är ju risken för skador ganska så stor.

Men nästa gång vi tar en tur till sandtaget får jag tala om för henne att inte springa för mycket:- Jag skall också komma ihåg kameran.

Inga kommentarer: