lördag 4 juli 2009

Resultat

Trött, nöjd & solbränd efter en dag i Ljordalen på Norska sidan där Norska Gordonsetterklubben har haft sin årliga special. Jag och Darling kom dit i tid, så jag hade tid att "spana" lite på de norska gordonsettrarna. Såg några fina hundar faktiskt, och det som tilltalar mig mest är de hundar som kan röra sig ordentligt och de som kan föra sig utan att lattja och stimma. Domaren poänterade faktiskt högt till alla att han tyckte att många behövde mer ringträning för att kunna visa det bästa av sina hundar, och jag kan inte göra annat än att hålla med. Det gäller ju verkligen att ge allt om det är konkurrens mellan flera hundar och då vinner ju den hund som kan "showa" och visa sig bäst.

Hur gick det då? Jo, jag är jättenjöd. Darling fick 1ck i "Bruksklasse" och blev 2:a i konkurrensen (av 9 tikar, tror jag. 11 anmälda men 2 kom ej). Och i avgörandet i bästa tik klass blev vi placerade som nr 3 (startande 38st). Det var hård konkurrens så jag är supernöjd över min fina tjej! Synd bara att de delar ut endast 1 CERT.

Några resultat som jag hann med! (Med reservation för fel)

BIR blev: NORD UCH NORDV-08 Klettkovens Karikatur och BIM: Imingens Jz Modesty Blaise. Övriga resultat: Bästa valp: Idrefjällens Carlos Santana 4-6 mån, Bästa unghundshane: Säterhögda Santo, Bästa öppenklasshane: Krekahogda´s Trym, Bästa Jpr.mer hane: Hagelsprutans Qule Quvintus, Bästa Veteran: NV-03 Buck, Bästa Junior tik: Slåttbuas Svea, Bästa Unghundstik: Imingens Jz Frid


Eftersom vi passerade Sälenfjällen stannade vi och kikade in fjället där min "Geisha" hade sitt första stånd.. härliga minnen:) Kommer ihåg att jag var så lycklig att jag grät en skvätt - av lycka!

Stannade på en fin rastplats och snackade igenom utställningen och kom fram till att vi båda är jättenöjda, men att det kunde ha varit liiiite svalare:-


Vi njöt också av den vackra Dalälven under vår "pratstund".

Inga kommentarer: