onsdag 13 maj 2009

Kusligt barndomsminne

Här kommer en av mina berättelser som jag bär med mig. De hade "spöktema" på radio P4 idag så jag skickade in denna text som de läste upp:- Lite roligt faktiskt. Den är inte så otäckt kanske men sann!

När jag och min bror var små bodde vi tillsammans med vår mor, ensamma i ett nybyggt hus. Jag sov ofta i hennes sovrum eftersom jag var lite mörkrädd. Jag tror jag var i 6 års ålder, när jag en natt såg en man med stor hatt tittade in genom fönstret till vårt sovrum. Han var inte otäck på något vis, men han sa inget heller.

Jag minns att han satte händerna ovan ögonen för komma närmare rutan och att se bättre in. Stora händer hade han. Det dröjde en stund... sedan vaknade jag av att han stod i vårt sovrum. Han stod i fotändan av sängen och sträckte fram sin handflata mot mig. Vad han ville, det vet jag inte med jag tror att det måste ha varit ett budskap eller så.

Jag blev inte rädd, men en dag när vi skulle flytta bort ifrån huset, sa jag till min mamma - Men, farbrorn med de stora händerna, skall inte han också flytta med oss???!!!! Mammma höll på att trilla baklänges!

Det jag inte visste då var att min mor också hade upplevt precis samma upplevelse som jag med denna farbror eller man! Det gick en period efter detta och sedan träffade min mor sin blivande make.

Och vet ni vad? Han HAR stora händer och älskar cowboyhattar!!!!

Ödet - Ja det tror jag. De har nu varit gifta i 25 år!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Konstigt att du och din mor hade samma upplevelser......det måste ju betytt något???
Hur är det med Jocke......älskar han också Cowboyhattar????

// marica

Jane Hagström sa...

Hej Marica!!
Ha ha, njaee det kan jag väl inte påstå att han gör. Men denna man kommer jag aldrig att glömma, minns han väldigt väl hur han stod och tittade in genom fönstret och sedan stod vid min säng och visade handflatan...

Kram Jane