lördag 23 maj 2009

Berner Sennen

Berner Sennen

Ibland kan det vara läge att raka ned en hund som egentligen inte skall rakas. Det kan vara hundar som ex. älskar att bada och då är det inte så lämpligt att ha en päls som aldrig torkar. Det blir också lättare att hitta fästingar om man bor i områden där det finns gott om dem.

Den här herren blev enl. matte och husse en helt ny hund när han fick av sig sin päls. Han tom sov inomhus på natten, vilket han inte brukar kunna göra under sommartid pga att han blir för varm. Hundarna kanske inte blir så himla fina när de blir nedrakade, men för hunden så spelar det ju ingen roll. Pälsen växer ut!

Det kan hända när man rakar ned en hund att den "tappar" sin identitet. Det blir ju en annorlunda känsla för hunden när man tar bort pälsen och då kan en del individer "skämmas". Då är det viktigt att tala om för hunden att den är "Det finaste som finns" och absolut inte skratta, för då skäms de. Men i regel så brukar "skämmigheten" försvinna ganska så fort och resultatet brukar bli en piggare och gladare kompis!
Inga kommentarer: