söndag 26 april 2009

Överraskning

Igår när jag hade varit ute på gården och kommer in ligger Meja i hallen och torkar något på golvet. I ena handen har hon papper och i den andra sprayflaskan med rengöring... -Vad torkar du på, frågar jag henne. - Mamma det är löp-blod, så jag tar bort det! -Va??, svarade jag henne helt fundersam, - Nej Meja det är ingen som löper... trodde jag.

Skyndade mig att leta rätt på Darling, det måste vara hon! (har ju väntat på att hon skall löpa sedan i början av mars) Men icke sa Nicke, hon löpte INTE. Så då har jag ju bara en till tik, så jag letade upp Aska och ja, hon LÖPER! Det trodde jag inte, hon kall ju löpa i juni! Och jag som alltid har sagt att jag har så bra "koll" på hennes löp, att hon är som en klocka med sina 26 veckor emellan... men tji fick jag!

Troligen är det så att Aska började löpa nu pga. att Geisha är borta. Hon var ledartiken som alltid löpte först och Aska därefter. Nu är det annorlunda och Aska har blivit ledartik, det är min teori i alla fall. Så nu blev det lite rörigt i planeringen, men efter att jag "smält" detta under dagen så är jag så glad att det blev en månad tidigare för då kan vi jaga tillsammans i höst!!!! HURRA!!!! Och vi som också har fått arrende på världens bästa jaktmark till hösten!! Kan det bli bättre?? Och mina väntandes valpköpare slipper vänta en månad till på löp, vilket betyder att de kan hämta sin valp lite tidigare. En annan teori på att Aska började löpa tidigare kanske kan vara att hon hörde mig sittandes och klaga vid köksbordet häromdagen.. -Tråkigt att det blir valpar precis när jakten är som bäst...
Tror ni på det?

Är också så glad över min goa Darling, hon gör mig så glad!. Apporten går så himla bra, hon älskar att apportera och i helgen fick hon börja med lite fågelvingar på apporten. Visst var det konstigt att ta en "luden" apport, men det tog 5 minuter så var det som att hon inte gjort annat. Så om någon dag tar jag fram de riktiga fåglarna... längtar redan:-

Duktiga tjejen!!3 kommentarer:

Emilie sa...

Vad roligt att hon har börjat löpa nu! Hon ville nog verkligen vara med på jakten. =)
Håller tummarna för er också!
Kram Em

Anonym sa...

Hej Jane!

Det är otroligt roligt att Aska börjat löpa.
Jag är såååå valpsugen, nu ska jag planera in min ledighet tidigare.

Kram Marica

Jane Hagström sa...

Hej Marica! Ja, det finns en till som är valpsugen. Längtar att få spendera semesterdagarna sittandes på govlvet:)) Nu får vi bara hålla tummarna att det går vägen.
Kram