torsdag 16 april 2009

Doping

Fick mig ett massutskick i morse på mailen om att täcket "Back on Track´s" hundtäcke har blivit dopingklassat! Trodde inte mina ögon när jag läste detta, men det är faktiskt sant. Nationella Dopingkommitten (NatdopK) anser att om en produkt har egenskaper som att lindra smärta, skall produkten dopingklassas enligt djurskyddslagen eftersom annars kan konsekvensen bli att man tävlar med ett djur som borde vila eftersom man bara har dålt smärtan.

Tänk vad tekniken går framåt, ett täcke som blir dopingklassat! Täcket är gjort av polypropylene/polyester med insmält keramikpulver som värmer och lindrar. Ja, man slutar aldrig att förvånas. Jag låter nog bli att köpa "Back on Track", det vore ju skamligt att åka fast för doping!

Läs mer på SKK´s hemsida

3 kommentarer:

Sara sa...

Gör som många andra upprörda hundägare gjort skriv ett mail till skk på info@skk.se och säg vad ni tycker om det hela så vidarbefodras det till NatDopK.
Finns ett färdigt mail som man kan använda http://www.aktivhund.se/hundforum/ordet-fritt-f20/doping-med-tacke-t19479-20.html

Det är skamligt att man tar ett sånt här beslut utan att ha några som helst belägg för att det handlar om doping

Emilie sa...

Hur dopingtestar man efter ett täcke tro?
Kram Em

Jane Hagström sa...

Ja, det skulle jag också vilja veta:-