fredag 3 april 2009

Blir så djävla förbannad!

Igår hände något som gör mig både ledsen och himla arg. Min gamla mormor och hennes bästa vännina hade varit på stan för att spela bingo. De promenerade tillsammans eftersom de bor i samma hus ganska så nära stan. När de kommer till porten står där två tillsynes prydliga pojkar som uppskattningsvis var i 15-16 års åldern. De log vänligt mot damerna och frågade "Skall ni in här?" Mormor och hennes vännina anade inget oråd och berättade att de bodde där och skulle in i porten där kíllarna stod.

När de hade tryckt in portkoden och skulle gå in ryckte någon av pojkarna av mormors vänninna väskan och sprang sin väg! Kvar stod min mormor medans hon såg sin vännina ta upp jakten bakom killarna.. men förgäves. För är man över 80 år så kan man omöjligt hänga med två unga grabbar som springer sin väg då de just har ryckt en väska:))

Så kvar stod min mormor chockad, men lyckades ta sin mobil och ringa polisen som kom på en gång. De hade med sig två hundförare som tog upp jakten på rånarna, tyvärr utan att lyckas. Men mormor och hennes vännina blev bra omhändertagna av de trevliga poliserna. De hjälpte även henne att spärra korten hon hade i sin väska. De var guld värda, som min mormor sa.

Så nu finns det "därute någonstans" två grabbar som har fått några hundralappar extra på fickan och som har gett två äldre damer en rädsla som är svår att komma över. Det gör mig så arg, att de ge sig på äldre personer som är helt försvarslösa. Pensionärer som har svårt att få ekonomin att gå ihop på sina krassliga pensioner. För dem är några hundralappar viktiga pengar, pengar som kan avgöra om de får någon mat för dagen. Jag hoppas verkligen de två grabbar som gjort detta mår djävligt (ursäkta språket) dåligt och att de åker fast. Men tyvärr så är väl oddsen för detta dåliga.

Inga kommentarer: