lördag 28 mars 2009

Pajkastning i hundvärlden!

Sedan jag vaknade i morse har det snöat oavbrutet här hemma. Det har säkert kommit 5-6 cm och jag som trodde våren hade kommit, men tji fick jag. Känner mig lite less på snön nu och ser verkligen fram emot rena och torra gator och framförallt torra hundar! De drar in klumpar med snö som smälter och lägger sig som fina pölar på golvet man trampar i, just när man satt på sig nya strumpor! Känner ni igen er?

Har också funderat hur vi skall göra med jaktprovet och utställningen i Lofsdalen. Vi tänkte åka men nu har vi har bestämt oss att vi skiter i det och åker till stugan istället. Det har varit så mycket den sista tiden så det känns inte som om man vill kasta bort en provhelg när man istället kan få lite kvalitetstid tillsammans med goá vänner och mer träningstid för hundarna? Jaktprov, utställning och andra tävlingar är ju oftast ett nödvändigt ont för att få hundarna meriterade så att uppfödarna kan sälja hundar, ett sorts "kvitto "på att man avlar det hunden är till för. Men många glömmer att det faktist är en hobby vi håller på med, vi gör ju det här för att det är roligt, i alla fall jag. Men för vissa är det blodigt allvar och det är så himla viktigt att synas i prislistor och skaffa sig fina titlar och att vara bäst. Men till vilket pris? Tydligen så är alla metoder tillåtna. Jag tänker inte gå in på detaljer, men det är dax att det blir en ändring för som det är idag är det på en sådan låg "sandlådenivå" att det blir löjligt. Och i denna lek vill inte jag ingå i. Jag förstår de uppfödare och andra som har "lagt av" med att springa på jaktprov o dyl, och jag börjar känna detta själv också. Vi gör alla vårat bästa utifrån de förutstättningar man har. Och jag kan inte i min vildaste fantasi tro att det finns uppfödare och tävlingsfolk som gör "dåliga" saker medvetet? Det gäller inte såklart bara i hundvärlden utan i andra sammanhang. Nä, dax att tänka om, sluta med pajkastningen! Det tycker i alla fall jag:- Känns som om jag har mycket att säga men jag ger mig nu för ni förstår vad jag menar, jag blir bara så himla arg....

Ha en trevlig lördag:-

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår er helt och fullt och tycker att ni gör helt rätt. Jag fick dom vibbarna tidigt och valde därför att aldrig ge mig in i den leken.
Kram på er!
Michelle

Emilie sa...

Längtar också efter torra vägar. Här är det bara leriga hundtassar och tassavtryck överallt. Suck...
Kram Em

Anonym sa...

"härligt" att höra (nee gör tråkigt) att det inte bara e innom vår ras det e pajkastning och allmän skitsnack..

Bra att du står på dig o tar det i din o dina hundars takt,, Vara med familj o vänner betyder allt ibland. Njut av det . Prov blir det fler av..

Kram Malin i gbg

Anna sa...

Jane, man kan bara göra en sak!
Sätt dig över ev otacksamt skitsnack och dum pajkastning.
Du vet ju att du gör ett bra jobb både med kenneln och företaget, och låt familjen och vänner komma först.
Dom är ju det viktigaste iaf!
Anna