torsdag 19 mars 2009

Något är inte riktigt som det ska

När jag var ut på löptur med hundarna häromdagen märkte jag på Darling (yngsta hunden) att något inte stod rätt till. Hon älskar att springa och ligger alltid på till max, men inte då under min löptur. Tyckte mig ana att hon haltade bak, men det är svårt att se för ibland går hon på helt obehindrad. Hon har ju sprungit hela helgen och även under veckan så jag tänkte att hon skulle behöva vila under onsdagen och torsdagen (idag).

Hundar kan ju också överanstränga sig och ha lite ont ibland och det brukar ju gå över med lite vila. Men nu på kvällskvisten gick jag och hundarna en sväng och det är fortfarande inte bra.. något är tokigt men jag vet inte vad. Har tittat under tassarna och mellan trampdynorna men kan inte se något särskilt. Hon har lite sår sedan hon har varit på fjället men tycker inte att de skall kännas för hon bryr sig aldrig om tassarna annars när vi är ute. Hm, hon får i alla fall vila i morgon fredag så får vi se hur det blir. Jag hoppas verkligen det bara är onda tassar eller överansträngning annars blir jag verkligen ledsen i ögat... För den här tiden på året kan man inte ha skadade eller sjuka hundar.

Apporten går också framåt för D, hon börjar fatta det hela nu men är fortfarande lite "bekväm" hon vill gärna att jag håller min hand som stöd för att hon skall kunna ta apporten från backen. Men det är ju en svår tröskel att kliva över, att få hunden att ta apporten själv när den ligger ned. Hon är i alla fall duktig min tjej! Bära och hålla är då inga problem. Hon brukar faktiskt bära sitt koppel när vi är ute och går:- Mina andra hundar har jag haft ett helvete med att få till apporten på, de gömde sig så fort apporten kom fram eller så spelade de döda:- Men D är så glad hela tiden även om jag blir lite hård på henne.. hon har alltid en viftande svans, my Darling!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas att det inte är nått större fel på Dilda. Hon ville ju leka med farbror Tellus i allafall : )Ha det så skönt i fjällen!
Kram
Michelle