onsdag 18 mars 2009

Kort skall det vara!

Nu i dessa tider när snön börjar smälta blir det populärt att klippa hundarnakort. Men inte snagg, gärna någon cm kvar skall det vara, än är det inte sommar (tycker husse & matte) Idag har jag haft två små blandrashundar som önskade denna lättsamma frisyr. De blir så söta, och väldigt behagliga att sköta för matte och husse. Pälsen hinner inte tova till sig så fasligt mycket när den är bara någon cm kort.


Här är Bill som till synes har en "toppklippt" päls



För många hundar som har lite längre päls, bildas det lätt tovor som är svåra att reda ut. Drar man ut på tiden och låter tovorna "växa till sig" blir det nästan omöjligt att reda dem. Så börjar det bildas tovor - Ta dem direkt, för de sprider sig.. Kan du inte reda dem så är det bättre att klippa bort dem. Ett enkelt förebyggande av tovor är att använda balsam, jag kan verkligen lova att det gör skillnad. Balsamspray fungerar också super om du reder en torr hund på tovor. Här nedan är det en hund som har för mycket tovor så enda alternativet är att raka.



Här ser ni hur det ser ut under "ytan" när det har blivit för många tovor som är totalt omöjliga att reda ut. Det bästa för hunden är att raka. 

Inga kommentarer: