Vinterfjällpokalen 2009-03-07

Det blev ett spännande avslut för Darling i unghundsklass idag. I första släpp skickade Jocke henne mot nyslagen fågel som de hade sett i luften, må det bära eller brista.

Nu gäller det bara att få en chans på fågel eftersom det har varit brist på de vitvingade fåglarna. Dilda tog ett osäkert stånd, och tyvärr var det ingen där! I tredje släpp fick Darling en till chans på fågel och denna gång var de hemma! Perfekt avance och hyfsat lugn i flog och skott. I 4:e släpp gick de i medvindssök och Darling råkade stöta några fåglar, men som hon respekterade bra. Och efter sista släppet började hennes krafter att tryta, föret var tungt och det var hennes 3:e dag på fjället. Det räckte inte riktigt till för ett 1:a pris denna gång men hon fick avluta dagen med ett
välförtjänt 2:a pris i Ukl! (Det lönar sig att åka många mil ibland:-)

Etiketter: jaktprov

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter