måndag 2 februari 2009

Vill inte bli gammal

Har tänkt på det här att bli gammal. Att inte kunna ha förmåga att ta hand om sig själv om man ev. skulle bli sjuk, man e så beroende av andra som kan hjälpa till. Jag och min andra hälft besökte ett äldreboende häromdagen och till vår fasa fick vi se en man ramla i backen! Personalen var upptagna med annat och var inte nog uppmärksamma på att farbron inte kunde hantera sin situation. Vi tittade på varandra och förstod - Han trillar snart.... och det gjorde han.. Denna gången gick det bra som det verkade men ändå.. tragiskt. Vill inte bli gammal....

Min "bonus" farfar har hamnat på lasarettet igen, han e gammal och hjärtat orkar inte riktigt med samt att han har fruktansvärda smärtor i ryggen för kotorna är "trasiga". Igår var han så dålig att de inte kunde ge honom smärtstillande för hans hjärtfrekvens var för låg. Känns inte så roligt nu, men så är ju livet. Man föds, lever, åldras och dör så är faktiskt livet.

Jag känner bara att man måste passa på att leva här och nu, livet går fort och snart är man där... gammal, trött och kanske mätt på livet? För vem vet hur de gamla uppfattar livet på ålderns höst. Kanske känner man att man levt livet och att man är nöjd? Hursom så tänker jag leva livet nu för man vet aldrig... imorgon kan det vara försent.

God morgon vänner! Ha en underbar dag och var rädd om varandra!

Inga kommentarer: