tisdag 10 februari 2009

Sköna ord från en 4-åring

Lilltjejen har alltid varit förtjust i månen, den stora gula lampan som lyser långt däruppe. Den kan vara halv och hel, ibland ser man den, ibland inte...

Så i går kväll när jag hämtade henne på dagis lyste månen stor och rund. Meja var tyst ett tag och sedan säger hon till mig. -Mamma? Åh, vad jag tycker månen är vacker! Jag svarade henne att "det tyckter jag med"

Det är alltid så roligt när barn använder sådana "stora" ord..man ler i hela kroppen. Vi fortsatte vår biltur hem och Meja fortsatte att tala om månen, hon berättade också för mig att osten kommer ifrån månen!?? Då vart jag bara tvungen att fråga henne -Vart har du fått det ifrån? - Jag bara vet det mamma, svarade hon mig.

Med ett leende på mina läppar var vi snart hemma på gården.. man blir så glad av dessa härliga samtal:-

2 kommentarer:

Emilie sa...

=) underbara 4 åringar! Ha en bra dag! Kram

Jane Hagström sa...

Ja, de är härliga. Varje dag kommer det något roligt:-