Nytt år, nya möjligheter

Idag när vi vaknade var det kallt som 17, men vi har varit ute en liten stund och tränat på Dildas apport. Hon är ganska lättlärd, och även fast det är lite jobbigt ibland viftar hon på svansen. Kan inte fatta att hon blir 2 år i Mars, tänk vad tiden går fort. Aska mår bara bra om än att det är för tidigt att säga om hon är dräktig eller inte.

 

Det har varit ganska mycket lediga dagar för oss och då är vi ute och åker skidor med hundarna, Dilda är duktig på att dra medens Aska ser till att linan är slak.. Geisha hänger också med fast det märks att åldern börjar att ta ut sin rätt, hon är lite stel i kroppen men alltid glad & pigg.

 

En liten tillbakablick från 2008

Ja, tiden går fort och nu har vi ett nytt år - igen!

Året 2008 har varit ett aktivt år med många och långa resor till och från hundaktiviteter så som jaktprov, träningar, utställningar och nöjen. Här kommer det en liten tillbakablick på 2008.

I början av februari hade vi besök av Uli Muskat som har kennel Sundowners i Tyskland (därifrån vi köpte Yippee). Han ville resa upp till oss och uppleva ett vackert vinterparadis i Härjedalen. Vi hade flera härliga dagar tillsammans och Uli fick uppleva skoteråkning, hundträning, och annat som hörde till. Han berättade för oss att det var bland det bästa han hade upplevt någonsin.

Första veckan i mars åkte jag och Maria. K till Härjedalen tillsammans med mina valpköpare Anette & Anders som har G. Zazza. Vi anlände på onsdagen i ovädret som även höll sig kvar under torsdagen, så tyvärr fick vi vila vår första träningsdag. Men ut kom vi på fredag, lördag & söndag där vi hade jättefina dagar tillsammans. Zazza gick från klarhet till klarhet och bevisade att näsan och söket satt på plats. Aska & Dilda skötte sig också utmärkt.

Första helgen i april åkte Jocke till Gordon Castle i Norska Ljordalen med Aska och Dilda. Jag låg hemma i värsta influensan och var så himla dålig. Men under eftermiddagen ringde Jocke och berättade att Aska hade fått en 2:a i AK!

Första helgen i juni var det återigen dags för Svenska Gordonsetterklubbens årliga sammankomst. För första gången på länge så ställde vi inte ut några av våra hundar utan vi var "vanliga" besökare. Dock hjälpte jag att visa Zazza på utställningen som gick så här: Domare: Mats Johnsson. G. Blixtra: 1 Ökl, 1 Ökkl & G. Zazza: 1 Ökl, 3 Ökkl BIR blev Girifjällets Alba & BIM Gråsjövalens Zimon. På kvällen hade vi gemensam middag som bestod av en gedigen grillbuffé - mums. Kvällen bestod också av en hel massa hundsnack och tok i trevlig samvaro.

Helgen den 14-15 juni var vi till Margret & Tage i Lessebo som har Kennel Vidjoels. (Geishas Uppfödare) De hade fixat en stor valpträff med kennel Jaquilines. Jag hade också lite trimkurs med deltagarna om hur man bäst trimmar en Gordon, vilket var mycket uppskattat. Helgen bestod också utav tipsrunda, utställningsträning, utställning och grillkväll. Geisha hörde till veteranerna och suktade bara efter något att äta. Hon fick också avsluta sin utställningskarriär med deras inofficiella utställning.

I juli var vi till Norge och tog fårrenhetstest på Darling

Darling debut i utställningsringen skedde i Svenstavik i ösregn! Domare var Vigdis Nymark. Arrangör SKK. Dilda fick 1 Junkl.

Höstens bravader inleddes i Orsa. Vi stod som arrangörer för SGSK´s skogsträningtillsammans med Thomas Sjööns. En lyckad träning som verkligen uppskattades av deltagarna och och deras hundar. Och jag kan redan nu berätta att vi kommer arrangera träningen igen till hösten. Troligtvis 7-9/8.

Till premiären lånade vi ut Aska till Thomas i Orsa så hon skulle få jakta lite. Medens vi andra åkte upp till Härjedalen istället för att träna inför alla prov. Vi hade flera jättebra dagar på träningsmarkerna och Darling var verkligen i kanonform. Vi hade anmält till
Bruksvallsprovet 30-31/8 men var tvungen att stryka henne för hon började löpa. Men tur var väl det för annars hade det inte blivit ngt start på fjällpokalen som gick av stapeln 18-21/8. Förväntningarna var stora inför FP, vi var sååå taggade - nu var det väl ändå vår tur
att ha lite flyt... trodde vi.. I kvalet gick Dilda så himla bra, tyvärr kom hon inte för fågel och hennes sök som var på topp räckte konstigt nog inte till för en plats i finalen. Klart att man bli besviken, men det gäller att ta nya tag. Ny start på fredagen med både Aska & Dilda. Aska gick bra men kom inte för fågel, Dilda gick också bra men hade otur med de få fåglar vi såg. Men jag hade några personer i mitt parti som var mäkta imponerade på Dilda, så det var en seger för mig den dagen:-

Helgen 27-28/9 var vi till Sälen på prov. Aska startade på lördagen, och tyvärr än en gång så sågs inga fåglar till. Men i sista släpp hittade vi Aska i stånd i en backe, men när Jocke kom till henne så löste hon ut själv. Troligtvis hade hon stått för en orrkull som vi såg i luften lite tidigare. Så än en gång så nära men ändå så långt borta... Dilda gick bra, men även hon utan kontakt med fågel.

Eftersom vi nu hade lagt all tid och träning till fjälls utan resultat och dåligt med fågel på proven, tänkte vi att vi skall testa lite fält med hundarna istället. Och med facit i hand så skulle vi verkligen ha lagt mer träning där istället. Dilda har utvecklats till en ung hund med känsla för fågel. Varje situation vi har haft har hon lagt på "lager" och man ser
snabbt en positiv utveckling när de får vara i fågel. Vi premiärade på vårt huvudprov 17/10 med att erövra en 2:a i Ukl! Att tillägga till det så var det min första premie och väldigt betydelsefull!

Avslutningsvis kan vi säga att vi har haft ett aktivt och utvecklande år för våra hundar. Även Meja har blivit stor och talar om saker som vi sysslar med så som jaktprov, rapphöns, tjäder, löpning osv. Hon gillar att vara ute med oss och man blir mäkta imponerad av henne när hon orkar vara med oss ute hela dagar. Mejas intresse för att börja träna hundarna har också visat sig. Hon brukar träna apport med både Aska & Geisha! Dilda är också med och leker fast på en mer leknivå.

Jakten i år har blivit si sådär, Aska är den som har fått vara ute både med Jocke och med Thomas i Orsa. Vi har valt att inte jaga in Darling i skogen eftersom det är lite svårare att se vad som händer och eftersom vi bara har skog här att jaga i så får Dilda vänta till hösten. Aska har verkligen utvecklats till en komplett skogshund. Hon hittar fågel som aldrig förr och uppför sig exemplariskt. Även om man måste strama åt tyglarna lite när det gäller "lugn i flog" många fåglar har blivit fällda för henne i höst och det gör ju att lydnaden kan svikta lite. Skall verkligen bli roligt att jaga med henne till hösten:-

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter